ΜAΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Παλιότερα ονομάζαμε «τεμπέληδες» ή «αδιάφορους» τους μαθητές που «δεν έπαιρναν τα γράμματα»… . Δυστυχώς γονείς και εκπαιδευτικοί δεν κατανοούσαν  ποτέ τις  ιδιαίτερες ανάγκες μιας κατηγορίας μαθητών του, με αποτέλεσμα η σχολική αποτυχία να τους ακολουθεί και να σφραγίζει αρνητικά τις περισσότερες φορές, την επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.

Σήμερα κατανοούμε και βεβαιώνουμε ότι εντέλει δεν μαθαίνουν όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο, όχι γιατί δεν διαβάζουν αλλά γιατί χρειάζονται διαφορετικό διδακτικό τρόπο και τεχνικές για να μάθουν. Το ότι δεν διαβάζουν,  πράγματι ισχύει, αλλά   σίγουρα είναι αποτέλεσμα της αποθάρρυνσης που τους στολίζει η σχολική αποτυχία.

Η επιτυχής αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών, των δυσκολιών δηλαδή που προκύπτουν στο παιδί, προκειμένου να αφομοιώσει τα απαραίτητα για να εκπληρωθούν οι διδακτικοί στόχοι, αφορά στο σχολείο, που θα πρέπει να φιλοξενεί  διαφορετικούς τύπους και ρυθμούς μάθησης μέσα από ποιότητα στην εκπαίδευση, οργανωτικές ρυθμίσεις, διδακτικές στρατηγικές κ.ά, στους γονείς που πρέπει να κατανοήσουν τις διαφορετικές ανάγκες του παιδιού τους σωστά, να συμφιλιωθούν με αυτές και να εμπλακούν θετικά στην αντιμετώπιση και στους ειδικούς που με σωστούς χειρισμούς ή μεθόδους παρεμβαίνουν.

Η αιτιολογία των μαθησιακών δυσκολιών είναι ένα θέμα ανοιχτό για τους περισσότερους ερευνητές, αρκετά πολύπλοκο και βεβαίως εμπλέκει πολλές ειδικότητες.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου με προσκεκλημένη τη ψυχολόγο κα Σιαλακά Στέφη, διοργανώνει  ημερίδα, με θέμα «Κατανοώ και επιλύω: Μαθησιακές δυσκολίες και αντιμετώπισή τους», τη Δευτέρα στις 22 Μαΐου 2017, ώρα 18.30,  στο χώρο του σχολείου με σκοπό να ενώσει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών σε θέματα που αφορούν στις μαθησιακές δυσκολίες των μαθητών μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s